Je kunt uiteraard zelf de zaag hanteren, maar doe dat alleen als je beschikt over het juiste materieel én als je echt zeker van je zaak bent. Voorkom dat jouw zaagacties een dankbaar gespreksonderwerp worden voor gniffelende gasten op verjaarsvisites en informeer eens wat wij vakkundig voor je kunnen doen op het gebied van boomverzorging.

Snoeien

Van nature heeft een boom eigenlijk geen snoei nodig. Het zijn de omstandigheden die snoei noodzakelijk maken. Het snoeien van bomen is onder te verdelen in drie onderdelen:

Begeleidingssnoei

Het begeleiden van jonge bomen tot de volwassen fase door middel van (vorm)snoei. Hierbij wordt onder andere gelet op takstand, dubbele top en opkroonhoogte.

Onderhoudssnoei

Snoeien van volwassen bomen met handhaving van de kroonvorm. Hierbij worden slechte of dode takken verwijderd en de kroon wordt uitgedund.

Knot –en Leibomensnoei

Hieronder valt het knotten van wilgen en het snoeien van leilindes, maar ook het snoeien van oude fruitbomen en het snoeien van dak –of vormbomen.

Zagen, rooien en kappen

Op alle denkbare locaties kunnen wij bomen zagen. De werkmethodes zijn per situatie verschillend. Wij beoordelen vooraf wat in uw situatie de beste methode is.

Bomen kappen en zagen

De boom wordt in één keer bij de grond omgezaagd. Deze snelle, simpele manier is toepasbaar als er voldoende ruimte is om de boom te laten vallen. Onderschat niet hoe lang een boom is als hij eenmaal op de grond ligt!

Klimtechniek

Als er niet genoeg ruimte is om de boom ineens te laten vallen, moeten we hem in delen zagen. Met klimlijnen klimmen we veilig naar de kroon. De boom wordt van boven naar beneden deel voor deel ‘ontleed’. Eventueel laten wij de takken aan een vangtouw langzaam zakken.

Hoogwerker

De boom wordt met een hoogwerker tak voor tak ontmanteld. Dit is een snelle manier om grotere aantallen bomen te vellen of op te kronen, bijvoorbeeld langs de openbare weg.

Er blijft geen rommel achter

Voor het uitvoeren van al deze snoeimethoden als onderdeel van boomverzorging hebben wij de expertise in huis. We beschikken ook over het juiste werkmaterieel voor het versnipperen van takken, het afvoeren van stamhout en het uitfrezen van stobben. Je hoeft dus geen zorgen te hebben over het opruimen en afvoeren van het hout!

Wil je meer informatie over boomverzorging? Dat kan? Neem dan contact met ons op!